Koliko košta knjigovođa?

Koliko košta knjigovođa?

Troškovi knjigovođa zavise od poslodavca. Neki poslodavci naplaćuju po satu, drugi paušalno, a neki naplaćuju po faktorima poput poslovnog prihoda. Struktura troškova može postati složenija što je posao veći. Najvažnije je da knjigovođa razume Vaše poslovanje, njegove ciljeve i kako može pomoći u njihovom postizanju. Troškovi knjigovođa takođe se oslanjaju na organizaciju Vašeg knjigovodstva. Da bi se dobili dobri rezultati, prvo moraju postojati pouzdani parametri.

Koja je razlika između računovodstva i knjigovodstva?
Ove dve uloge funkcionišu zajedno, shvatite ih kao svoje ulaze (knjigovodstvo) i izlaze (računovodstvo). U nekim situacijama pojedinac može pružiti i jedne i druge usluge.

Knjigovođa
Primarna uloga knjigovođe je tačno i dosledno evidentiranje poslovnih transakcija. Oni se bave operativnim svakodnevnim poslovnim finansijama. Da bi ispunio ulogu knjigovođe, odgovornosti mogu uključivati:
- Usklađivanje računa na kraju svakog meseca ili nedelje
- Upravljanje i praćenje računa, obračuna zarada i računa
- Praćenje poreza na promet i podnošenje prijave
- Rukovanje transakcijama između dobavljača i kupaca
- Uspostavljanje finansijskog sistema
- Budžetiranje i praćenje novčanog toka
- Upravljanje računima potraživanja
- Utvrđivanje amortizacije imovine
Složenost ovih odgovornosti zavisi od veličine preduzeća, industrije i količine i složenosti transakcija.

Računovođa
Računovođa koristi informacije koje daje knjigovođa dajući finansijske uvide u poslovanje (izveštaji, poslovno finansijsko planiranje, itd.). U većini slučajeva računovođe preuzimaju stratešku ulogu u maksimiziranju finansijske efikasnosti Vaše kompanije. Da bi uspešno izvršili svoj posao, biće uspostavljen finansijski sistem koji će osigurati da sve radi bez problema.
Odgovornosti uključuju:
- Priprema i analiza finansijskih izveštaja
- Priprema prijave poreza na dohodak
- Poresko planiranje
- Priprema prilagođavanja unosa za buduće troškove
- Predviđanje poslovnog novčanog toka
- Pronalaženje načina da umanjite svoj porez na osnovu kredita i odbitka
- Budite u toku sa najboljim praksama i propisima
Što je najvažnije, računovođa će pružiti uvid i savetovati vlasnika preduzeća o tome gde dalje za svoje poslovne finansije (u cilju smanjenja poreza i usklađivanja sa poslovnim ciljevima).

Kvalifikovani knjigovođa će Vam uštedeti vreme prateći finansijsko stanje Vaše kompanije, istovremeno predviđajući Vaše finansijske potrebe.

Koliko košta knjigovođa?

Knjigovodstvena agencija Beograd

060 53 53 514